Bel: 0341 - 820 004

Persoonlijke effectiviteit als HR-adviseur

Als HR-adviseur ben je voortdurend bezig met instroom, doorstroom, uitstroom en ziekteverzuim van medewerkers. Hierbij staat centraal om mensen in hun kracht te zetten en zo goed mogelijk in de functie tot hun recht te laten komen. Je wilt collega’s helpen een volgende stap te zetten in de organisatie. Hiermee zorg jij als HR-adviseur ervoor dat je hét verschil maakt en mensen in beweging krijgt.

Soms gaat deze diversiteit aan taken soepel, echter regelmatig ook niet. Je hebt bijvoorbeeld het doel om het ziekteverzuim terug te dringen en meer te sturen op budget. Door hier op te focussen kan wrijving ontstaan bij medewerkers en je mist de goedkeuring over je werk. Dit wil je niet, maar het is echter wel noodzakelijk. Op de juiste manier hiermee omgaan is cruciaal om onderscheidend te blijven en jouw persoonlijke effectiviteit als HR-adviseur te vergroten.

Ontwikkeling met drijfveren

Inzicht in jouw persoonlijke drijfveren is ontzettend waardevol om jezelf blijvend te ontwikkelen als HR-adviseur. Je leert namelijk waar je zelf energie van krijgt én waar je energie op verliest. Als je dit weet dan sta je in je kracht en dit merken jouw collega’s. Je leert hoe je bijvoorbeeld met bepaald gedrag kunt omgaan en hoe jij gewenste verandering tot stand kunt brengen en persoonlijke effectiviteit vergroot. Vooral als je weet dat gedrag voor 85% wordt bepaald door drijfveren…

Jij kunt medewerkers ook zelf dit inzicht in drijfveren geven. Dit inzicht vormt namelijk een stevige basis voor gedegen coaching en jouw verdere activiteiten. Persoonlijke effectiviteit met drijfveren toepassen, hoe doe je dat? Door middel van een krachtige online drijfverenscan vullen medewerkers een vragenlijst in. De uitkomst van deze drijfverenscan bespreek je met de medewerker of het gehele team.

Doordat jij als HR-adviseur inzicht krijgt in drijfveren van medewerkers, krijg je inzicht waar medewerkers energie van krijgen en waarvan juist niet. Dit is een uitstekend startpunt voor het terugdringen van ziekteverzuim of om bijvoorbeeld mensen te laten aansluiten op een bepaalde functie en gemotiveerd hun werk te laten doen. Hierdoor ontstaat ruimte voor persoonlijke groei binnen het team en kan door inzicht bewust worden omgegaan met budget en ontwikkeling. Kortom, door inzicht en toepassen van drijfveren creëer jij impact als professional en vergroot jij jouw persoonlijke effectiviteit als HR-adviseur en die van medewerkers.

Zelf aan de slag met drijfveren

Wil jij aan de slag met drijfveren en jouw impact vergroten als HR-adviseur? Volg dan de licentiepartnertraining van Energy Drives® en wordt licentiepartner van Energy Drives®. De training bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De onderliggende theorie Spiral Dynamics van prof. Clare W. Graves (grondlegger van drijfverenmethodiek)
 • De neurologische niveaus van Dilts en Bateson in relatie tot Energy Drives®
 • Van wat we denken naar hoe we denken
 • Energy Drives® scan
 • De Energy Drives® bespreekformule
 • Het eigen profiel, zowel individueel als bedrijfsbeeld
 • Praktische vertaalslag naar praktijk inzet
 • De werking van de web-beheertool voor jou als licentiepartner
 • Voorbereiding op het examen

Wat betekent onze samenwerking? Als licentiepartner:

 • Ben je enthousiast over de drijfverentheorie van Spiral Dynamics
 • Kiest je bewust voor een kwaliteitstool dat uitgaat van een zo genuanceerd mogelijke interpretatie en toepassing
 • Zie je niet alleen de drijfverenscan, maar ook jezelf als ‘duider’ als belangrijkste ‘bron’ voor resultaat bij klanten
 • Heb je voldoende business en ervaring om minimaal 25 Energy Drives®-scans per jaar af te zetten om jouw kwaliteitsniveau te borgen en je licentie te behouden
 • Vind je het inspirerend om binnen het netwerk van Energy Drives® elkaar te inspireren en helpen te ontwikkelen

Meer informatie over persoonlijke effectiviteit als HR-adviseur?

Als HR-adviseur meer informatie ontvangen over persoonlijke effectiviteit en over de trainingen van Energy Drives®? Lees dan snel verder!
Geïnteresseerd in de licentiepartnertraining van Energy Drives®? Klik hier voor meer informatie en brochure!

Cadeau voor jou: Gratis inzicht in jouw drijfveren

Wij kunnen ons voorstellen dat je inmiddels benieuwd bent naar wat jouw eigen drijfveren zijn. Ook geloven wij dat het belangrijk is om dit te weten, wil je écht zelf aan de slag met de inzit van drijfveren en persoonlijke effectiviteit te vergroten. En soms geven wij een cadeau, dat doen we nu ook…

Ben jij oprecht geïnteresseerd in Energy Drives® en wil jij jouw impact vergroten door een krachtige aanpak? Een aanpak op basis van drijfveren?
Laat dan onderstaand jouw gegevens achter en ontvang een gratis drijfverenscan. Uiteraard inclusief een persoonlijk gesprek. Wanneer gaan wij elkaar ontmoeten? Tot binnenkort!

Whitepaper: ‘6 bouwstenen voor teamflow’

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Je krijgt ook wekelijks een tip van ons voor het ontwikkelen van jouw team.


Vraag een gratis drijfverenscan met gesprek aan

Jouw naam (verplicht)

Bedrijf (verplicht)

Jouw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Opmerkingen

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

SHARES
FacebookShareTwitterTweet