Bel: 0341 - 820 004

Teamontwikkeling in het MBO

Vrijwel de meeste docenten herkennen het: de hoge werkdruk in het middelbaar beroepsonderwijs.

Herkenbaar?

Vrijwel de meeste docenten herkennen het: de hoge werkdruk in het middelbaar beroepsonderwijs. Hoe ga je hier goed mee om? En hoe blijf je tegelijkertijd een betrokken en aantrekkelijke docent voor de studenten? De kloof wordt steeds groter tussen oudere docenten en de jonge studenten. Hoe stem je je persoonlijke veer- en spankracht hierop af? Managers merken het daarnaast maar al te vaak: spanning tussen in de ‘veilige modus’-werkende BOL docenten en de praktische BBL-docenten.

Er zijn weinig doorgroeimogelijkheden, waardoor het aantrekkelijk houden van het onderwijs voor docenten een steeds actueler thema wordt voor de leidinggevende. Docenten krijgen als professionals energie van lesgeven, maar er ontstaat regelmatig energieverlies tijdens projecten in samenwerking met collega’s. Bijvoorbeeld tijdens het opstellen van een nieuw programma of curriculum.

Deze problemen kunnen zorgen voor een gespannen sfeer. Een team dat wel betrokken is op elkaar, maar met een hoge werkdruk en persoonlijke disbalans. Je ziet bij elkaar bepaald gedrag en je wilt hier iets aan veranderen, je weet niet waar je moet beginnen.

Energy Drives® maakt dit regelmatig mee binnen teams in het MBO. Hoofdoorzaak is onvoldoende inzicht in jezelf en in elkaars gedrag. Dit zorgt voor miscommunicatie wat leidt tot onbegrip. De samenwerking wordt negatief beïnvloed. Wat er mist is inzicht in drijfveren. Waarom? Drijfveren zijn namelijk voor een groot deel verklarend voor primair gedrag en bepalen waar jij energie van krijgt of op verliest. Wanneer je geen inzicht hebt in drijfveren, dan begrijp je ook niet waar bepaald gedrag uit voortkomt en wat je drijft.

Ontdek teamontwikkeling met drijfveren

Dit kan anders. Hoe? Door middel van een krachtige teamontwikkeling op basis van drijfveren. Met een teamworkshop van Energy Drives® krijgt u een glashelder beeld hoe drijfveren zich verhouden ten opzichte van anderen. Hoe kijken u én uw collega’s naar de het team en naar elkaar? Op welke wijze benutten we elkaars kracht? Ken je elkaars drijfveren, dan ontstaat er begrip en acceptatie van onderlinge verschillen.

Zo'n teambuilding workshop versterkt het teamgevoel en bevordert de samenwerking, teamontwikkeling en talentontwikkeling. De effectiviteit van het team neemt hierdoor toe, net als het enthousiasme om samen te werken aan goed onderwijs binnen jullie school. Inzicht in je persoonlijke leiderschapsstijl maakt het bovendien mogelijk om je team op een passende en effectieve manier te sturen.

Benieuwd naar de ervaring van andere scholen over teamontwikkeling op basis van drijfveren?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Je krijgt ook wekelijks een tip van ons voor het ontwikkelen van jouw team.

Referenties Onderwijs

Vraag een gesprek over teamontwikkeling MBO aan

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Opmerkingen

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

SHARES
FacebookShareTwitterTweet