Bel: 0341 - 820 004

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling is nodig om de kwaliteit, effectiviteit en het plezier binnen je team te vergroten. Is jouw team toe aan ontwikkeling of verbetering? Een inspirerende teamworkshop kan een helder beeld geven van jouw drijfveren en hoe deze zich verhouden ten opzichte van je collega’s. Hoe zien jullie de organisatie en elkaar? Maken jullie gebruik van elkaars kracht? Hoe zit het met de beweging als team en verliezen jullie als team ook kracht? Stroken de gezamenlijke drijfveren met de organisatiedoelen? Voelt iedereen zich op zijn of haar plek thuis? Een greep uit de onderwerpen die behandeld worden tijdens een workshop teamontwikkeling van Energy Drives®. Samen zorgen we ervoor dat de energie weer gaat stromen!

Wat is teamontwikkeling

Teamontwikkeling is veranderen op basis van inzicht in drijfveren, kwaliteiten, voorkeuren en competenties van een groep mensen die samenwerken. Het geeft een helder beeld van je drijfveren en hoe deze zich verhouden ten opzichte van je collega’s. Aan de hand van deze inzichten kan het team d.m.v. praktische handvatten verbetert worden.

Tijd voor teamontwikkeling

Inzicht krijgen in elkaar drijfveren en talenten heeft diverse voordelen. Men kan onderlinge verschillen bijvoorbeeld beter begrijpen en accepteren. Hierdoor wordt er beter samengewerkt, versterkt het teamgevoel en creëer je teamontwikkeling. Het team wordt effectiever en samenwerken roept meer enthousiasme op. Met behulp van Energy Drives® kan deze teamontwikkeling op gang komen.

teamontwikkeling

Inzicht in leiderschapsstijl

Inzicht in je persoonlijke leiderschapsstijl maakt het bovendien mogelijk om je team op een passende en effectieve manier te sturen. Managers en veranderaars maken al meer dan 10 jaar gebruik van Energy Drives®. Zij zetten het in bij vraagstukken over team- en persoonlijke ontwikkeling, maar ook bij veranderingen in de organisatie of het werven en selecteren van nieuwe werknemers.

Ruimte voor verandering via Energy Drives®

Er zijn twee verschillende workshops om te werken aan teamontwikkeling: Inspirado! en Presto! 

Inspirado
Iets ontspannends met je team doen wat tegelijkertijd veel waarde heeft? Tijdens de workshop Inspirado ontstaat er een helder beeld van de drijfveren binnen het team. waar krijg jouw collega energie van? En waar juist niet van? De nadruk ligt op het creëren van teamspirit.

Presto
Deze workshop richt zich juist op het concreet verbeteren van de prestaties van het team. Aan de hand van de drijfveren binnen het team, kan het gedrag van teamgenoten op een oordeelvrije manier bespreekbaar worden gemaakt. Hierdoor zorgt deze workshop voor meer begrip, effectiviteit en prestatieverbetering!

Door de genuanceerde en praktische manier van rapporteren biedt Energy Drives® het inzicht en concrete handvatten bij organisatieveranderingen. Ons streven is dat medewerkers zich herkennen in de uitkomsten en inzichten en deze gebruiken in de werkomgeving.

Begeleiding bij teamontwikkeling

Ben je geïnteresseerd in een workshop teamontwikkeling? Of in een andere workshop? Naast een teamontwikkeling kun je ook bij ons terecht voor management development, teamworkshops, matching assessment, persoonlijke ontwikkeling, ontwikkelassessmentteambuilding en effectief samenwerken.  Neem dan contact met ons op via 0341-820 004 of info@energydrives.nl. Onze Energy Drives® professionals begeleiden je graag op het gebied van teamontwikkeling.

 

 

SHARES
FacebookShareTwitterTweet