Bel: 0341 - 820 004

Teamworkshop in het voortgezet onderwijs

Vrijwel alle scholen voor voortgezet onderwijs werken in teams. Vaak werken docenten met veel plezier en enthousiasme binnen zo’n team. Sommige docenten voelen zich minder op hun gemak binnen een team en vragen zich af en wat hun taak is.

Herkenbaar?

Docenten krijgen als professionals energie van lesgeven, maar er ontstaat energieverlies tijdens projecten in samenwerking met collega’s. Bijvoorbeeld tijdens het opstellen van een nieuw programma of curriculum.

Gevolg is een beladen sfeer. Een team dat wel betrokken is op elkaar, maar met een hoge werkdruk en persoonlijke disbalans. Je ziet bij elkaar bepaald gedrag en je wilt hier iets aan veranderen, je weet niet waar je moet beginnen.

Energy Drives® maakt dit regelmatig mee binnen teams in het voortgezet onderwijs. Hoofdoorzaak is onvoldoende inzicht in jezelf en in elkaars gedrag. Dit zorgt voor miscommunicatie wat leidt tot onbegrip. De samenwerking wordt negatief beïnvloed. Wat er mist is inzicht in drijfveren. Waarom? Drijfveren zijn namelijk voor een groot deel verklarend voor primair gedrag en bepalen waar jij energie van krijgt of op verliest. Wanneer je geen inzicht hebt in drijfveren, dan begrijp je ook niet waar bepaald gedrag uit voortkomt en wat je drijft.

Ontdek teamworkshop met drijfveren

Dit kan anders. Hoe? Door middel van een krachtige teamworkshop op basis van drijfveren. Met teamontwikkeling van Energy Drives® krijgt u een glashelder beeld hoe drijfveren zich verhouden ten opzichte van anderen. Hoe jullie als collega’s naar het team en naar elkaar? Op welke wijze benutten we elkaars kracht? Ken je elkaars drijfveren, dan ontstaat er begrip en acceptatie van onderlinge verschillen.

Teamworkshop op basis van drijfveren versterkt het teamgevoel en bevordert de samenwerking, teamontwikkeling en talentontwikkeling. De effectiviteit van het team neemt hierdoor toe, net als het enthousiasme om samen te werken en het leveren van goed onderwijs. Inzicht in je persoonlijke leiderschapsstijl maakt het bovendien mogelijk om je team op een passende en effectieve manier te sturen.

Benieuwd naar de ervaring van andere scholen over teamontwikkeling op basis van drijfveren?

Whitepaper: ‘6 bouwstenen voor teamflow’

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Je krijgt ook wekelijks een tip van ons voor het ontwikkelen van jouw team.

Referenties Onderwijs

Vraag een gesprek over teamworkshop voortgezet onderwijs aan

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Opmerkingen

Ik ga akkoord met het privacybeleid.

SHARES
FacebookShareTwitterTweet